2002 – Sokolov: Město bude prodávat byty bez realitek (TV Západ)

2002 – Sokolov: Město bude prodávat byty bez realitek (TV Západ)
Několik set tisíc korun ušetří do budoucna sokolovská radnice díky tomu, že přestane obecní byty prodávat prostřednictvím realitních kanceláří. Hlavním důvodem proč prodeje bytů začne zajišťovat samo město je skutečnost, že privatizace již pomalu dobíhá a tudíž počet majetkových převodů neustále klesá.

"Odbor správy majetku bude sám zajišťovat prodej. Město tím pádem ušetří několik set tisíc na provizích realitním kancelářím," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Nabídky na odkoupení bytů budou tedy nyní nájemníci dostávat přímo od Odboru správy majetku městského úřadu. První větší akcí, která se již uskuteční v režii města, bude prodej bytů v nedávno zrekonstruovaných domech na ulicích Sokolovská, Křižíkova a Boženy Němcová. Nabídku na koupi za cenu 1750 korun za metr čtvereční obytné plochy obdrží jejich obyvatelé hned počátkem nového roku. 

"Není důvod proč bychom to zdržovali. Naopak chceme to prodat co nejrychleji," zdůraznil Jakobec. 

Poté se již budou doprodávat pouze byty v domech, které byly z větší části zprivatizovány v minulých letech. Město v současné době vlastní necelé dvě tisícovky z původního počtu zhruba 6 tisíc bytových jednotek, a to především v lokalitách sídliště Vítězná, náměstí Budovatelů a ve výškových domech. Po úplném dokončení privatizace chce mít přitom radnice v majetku přibližně tisíc až 1500 bytů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!