2001 – Sokolov: Opravy Alfy finišují, okolo areálu vznikne plot (TV Západ)

2001 – Sokolov: Opravy Alfy finišují, okolo areálu vznikne plot (TV Západ)
V plném proudu jsou v těchto dnech rekonstrukční práce na budově sokolovského kina Alfa. Součástí oprav přízemí objektu, kde se dříve nacházela restaurace, jsou mimo jiné instalace dvojitých, tepelně úspornějších oken, či vybudování nových podlah, stropních podhledů a rozvodů elektřiny.

V důsledku, oproti původním očekávání horšího technického stavu budovy, musela radnice v průběhu rekonstrukce navýšit rozpočet stavby až na téměř dva miliony korun. 

Po skončení oprav vznikne v přízemí objektu víceúčelový sál, který bude, kromě nejrůznějších společenských akcí, využíván také místním loutkářským souborem. 

"S firmou jsme domluveni tak, že to konce listopadu by Alfa jako objekt měla být komplet ukončená," potvrdil místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

O měsíc později, tedy do konce letošního roku, by mělo být rovněž dokončen více než 1,5 metru vysoký plot, který nechá sokolovská radnice vybudovat celého kina Alfa ležící uprostřed nechvalně proslulé romské čtvrti.

"Škoda je, že to oplocení bohužel není jaksi dříve, protože už se tam objevují lidé, kteří říkají: "Ty okna, ty vám tu týden nevydrží," dodal Novotný. 

Plot, jehož vybudování radnici přijde na téměř půl milionu korun má ochránit majetek města před stále se opakujícími nájezdy vandalů, kteří na budově každoročně napáchají škody za více než čtvrt milionu korun. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!