2001 – Sokolov: Gymnazisté mají novou sportovní halu (TV Západ)

2001 – Sokolov: Gymnazisté mají novou sportovní halu (TV Západ)
Zhruba 600 studentů sokolovského gymnázia se po pěti letech, které uplynuly od dokončení výstavby nové budovy školy, dočkalo také otevření vlastní sportovní haly. Odměnou za dlouhé čekání jsou ale špičkové parametry nového sportoviště splňující podmínky pro pořádání mezinárodních utkání ve většině sálových sportů.

Výstavbu haly, s níž se započalo v srpnu loňského roku, provázely problémy s přísunem peněz. Ministerstva financí a školství totiž na počátku letošního roku na 4 měsíce přerušila financování. V jednu chvíli dokonce hrozilo, že stavba bude muset být zakonzervována. V nejhorších chvílích ale gymnáziu finančně vypomohla sokolovská radnice. Výstavbu haly, která nakonec přišla na 51 milionů korun, se tak podařilo dokončit podle plánu. 

„Největším podílníkem je stát, druhým největším přispěvatelem či podílníkem je město, které dalo 8 milionů, poté Sokolovská uhelná, která dala 2,5 milionu, a škola přispěla ze svého fondu 1,3 milionu,“ spočítal ředitel gymnázia Milan Hric. 

V průběhu výstavby došlo také k zásadní úpravě projektu, kdy byl strop haly posunut o 2 m na dnešních 9 m. Díky tomu by se Sokolov opět mohl stát hostitelem mezistátních zápasů v některém z halových sportů. Prioritou vedení školy je ale především to, aby byla tělocvična v maximální možné míře využita, a to nejen studenty gymnázia. 

„Již dnes víme, že do naší haly bude chodit Základní umělecká škola, která v našich prostorách bude mít pohybovou výchovu, protože stávající podmínky pro tuto výchovu v podstatě žádné neměli. Budeme sem samozřejmě pouštět i další složky, ale postupně. Z počátku ty první dva měsíce necháme na to, abychom zjistili, co provoz přinese a jaké budou náklady. Poté teprve budeme pouštět do těchto prostor další složky,“ nastínil další využití haly Milan Hric. 

Sportovní areál školy ještě ale není zcela dokončen. V průběhu září a října se totiž počítá s výstavbou venkovních sportovišť, mezi nimiž nechybí např. hřiště na basketbal, volejbal či umělá běžecká dráha. Na vybudování venkovní části areálu ale škole chybí ještě zhruba  2 miliony korun. V důsledku toho bude muset být výstavba házenkářského hřiště a oplocení sportovišť odloženy až na jarní měsíce příštího roku.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!