2001 – Sokolov: Delegace z Prahy ocenila městský kamerový systém (TV Západ)

2001 – Sokolov: Delegace z Prahy ocenila městský kamerový systém (TV Západ)
Na sklonku srpna zavítala na sokolovskou radnici a místní Obvodní oddělení policie početná delegace ze 7. pražského obvodu, v níž nechyběl např. místostarosta této části Prahy, náměstek Obvodního ředitele Policie ČR či velitel Městských strážníků.

Důvodem návštěvy byl sokolovský kamerový monitorovací systém, který podle odborníků patří mezi nejlepší v celé republice, a díky němuž zaznamenali policisté ve městě až 30% pokles pouliční kriminality. 

„Přijeli jsme se z Prahy podívat na kamerový systém. Byli jsme jak v Chebu, tak zde v Sokolově, protože kamerový systém mají vcelku na dobré úrovni. Na Praze 7 zavádíme kamerový systém a chceme to dělat podobným způsobem jako tady. Takže přebíráme zkušenosti, které s kamerovým systémem mají,“ vysvětlil Vladimír Motyčka. 

Výměna zkušeností ale byla vzájemná. Sokolovský kamerový systém má pouze jediný výstup na Obvodním oddělení policie, zatímco právě budovaný na Praze 7 má paralelní výstupy tři. 

„Každopádně tady se zase líbilo, když jsme zde v Sokolově říkali, že naše kamery jsou svedeny na naše středisko a zároveň na Správu hlavního města Prahy Policie ČR a ještě na Velitelství Městské policie v Korunní ulici, tzn., že jsou na třech místech. Což zde též řekli velice dobře, protože čím více lidí to vidí, tím více lidí na tom může něco uvidět a třeba si to přetáhnout a např. trestný čin hned objasnit na místě,“ řekl místostarosta Prahy 7 Luboš Vayhel. 

Sokolovský monitorovací systém, který se budoval ve dvou etapách, má v sobě v současné době 10 digitálních kamer, což je prozatím konečný počet. Jeho vybudování přišlo na necelých 5 milionů korun, z čehož radnice přispěla zhruba jedním milionem. Zbytek byl financován z programu Prevence kriminality Ministerstva vnitra. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!