2001 – Cheb: Šumavská ulice je dokončena, nyní je na řadě Blanická (TV Západ)

2001 – Cheb: Šumavská ulice je dokončena, nyní je na řadě Blanická (TV Západ)
Stavební práce na prodloužení Šumavské ulice v chebské části Háje byly před několika dny dokončeny. Díky investici ve výši necelých 4 milionů korun zde bylo vybudováno 9 zasíťovaných parcel určených pro výstavbu rodinných domků. Pět z těchto stavebních pozemků patří městu a zbylé čtyři pak soukromým majitelům, s nimiž již byla uzavřena dohoda o finanční spoluúčasti na prodloužení této ulice.

Městské parcely budou pravděpodobně v průběhu září nabídnuty ve výběrovém řízení zájemcům o výstavbu domků k prodeji, a to podle schválených zásad na podporu bytové výstavby.

„Tzn., my vypíšeme, zveřejníme, že město nabízí potenciálním zájemcům pět pozemků, na kterých se dá stavět. Jsou tam vybudovány pomníčky, připojení na kanalizaci, na plyn,“ vyjmenoval místostarosta Pavel Vanoušek.

Prodloužení Šumavské ulice bylo zároveň nutnou podmínkou pro dlouho plánované zahájení rekonstrukce ulice Blanická, jejíž rozsáhlá oprava přijde nakonec místo plánovaných 10 na více než 15 milionů korun. 

„V okamžiku, kdy by totiž došlo k uzavření Blanické ulice, tak by se určitá část Hájů stala nepřístupnou komunikačně, proto tato investice musela být udělaná předtím než dojde k zahájení rekonstrukce Blanické ulice,“ vysvětlil místostarosta. 

Rekonstrukce této ulice, s jejíž zahájením se počítá v příštím roce, bude muset být v důsledku její finanční náročnosti rozdělena do dvou let. V jejím průběhu dojde k rekonstrukci lávky přes železniční trať, vybudování nové kanalizace, rozšíření stávající komunikace a výstavby chodníku pro pěší. Na závěr pak přijde na řadu nový plynovod.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!