2001 – Cheb: Studie cestovního ruchu obsahuje řadu zajímavostí (TV Západ)

2001 – Cheb: Studie cestovního ruchu obsahuje řadu zajímavostí (TV Západ)
Prostituce a špína v ulicích Chebu nejvíce vadí zahraničním návštěvníkům města. Tento závěr vyplývá z marketingové studie cestovního ruchu, kterou v současné době dokončuje agentura Avedon ve spolupráci se studenty místní Ekonomické fakulty.

Radnice má již k dispozici pracovní verzi marketingové studie cestovního ruchu. Ta by měla být v krátké době zhodnocena a následně na základě přednesených připomínek dopracována. 

„Někdy v březnu, si myslím, že by už měla být předána oficiálně,“ sdělil starosta Václav Jakl. 

Již pracovní verze studie ale obsahuje celou řadu zajímavých závěrů. Návštěvníkům města, z nichž 82 procent tvoří turisté ze sousedního Německa, nejvíce vadí projevy prostituce, nedostatečný orientační systém, špína v ulicích a zanedbaný stav domů mimo centrum.

Mezi nedostatky, které turisté nejčastěji jmenovali v dotazníkovém šetření, se dále objevuje i neochota prodavaček a číšníků, dvojí ceny, absence hlídek policie a nevstřícnost policistů či nedostatek telefonních automatů na mince. Na realizaci závěrů studie je zatím pro letošní rok vyčleněno 300 tisíc korun. Tato suma ale bude muset být nejspíše navýšena. 

„Je problém schvalovat něco v rozpočtu, co není nějak konkretizováno. Proto je tam, řekl bych, tato malá suma,“ vysvětlil starosta. 

Realizace alespoň některých doporučení studie, by měla přispět k větší spokojenosti turistů, kteří v současnosti kladně hodnotí zejména opravené chebské náměstí, množství středověkých památek, okolní přírodu a blízkost lázeňských měst. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!