2001 – Cheb: S druhou masivní vlnou prodeje bytů se již nepočítá (TV Západ)

2001 – Cheb: S druhou masivní vlnou prodeje bytů se již nepočítá (TV Západ)
Až do 31. července příštího roku nebude chebská radnice projednávat žádné další žádosti o prodeji bytů z majetku města. V současné době v Chebu totiž probíhá velká privatizační akce, v rámci které bylo nájemníkům nabídnuto odkoupení zhruba 2,5 tisíce obecních bytů, tedy přibližně polovina městského bytového fondu.

Zastupitelstvo tedy rozhodlo, že před zahájením dalších převodů, musí dojít k dokončení této akce a k následnému provedení její inventarizace. 

„Uložilo vedoucímu majetkoprávního odboru, aby do května příštího roku zpracoval seznam o průběhu privatizace. Potom samozřejmě bude prostor pro rozhodnutí o tom, které další byty budou prodávány,“ vysvětlil tajemník MÚ Cheb Václav Sýkora. 

Zastupitelstvo tímto rozhodnutím reagovalo na opakované žádosti obyvatel přibližně deseti chebských domů, kteří chtěli, aby město k prodeji připravilo také jejich byty. Ti si tak nyní musí počkat až do druhé poloviny příštího roku, kdy budou převody dalších obecních bytů opět zahájeny. S podobnou masivní vlnou prodejů, jaká v současné době probíhá, ale radnice již nepočítá. 

„Bytů již tolik nebude. A samozřejmě město si chce určitý počet bytů ponechat,“ doplnil Sýkora. 

Žádosti o převod bytů z majetku města bude ale radnice i nadále přijímat. Pouze na jejich vyřízení si musí žadatelé počkat až na dobu po 31. červenci příštího roku. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!