2001 – Cheb: Obchvat města získal ocenění (TV Západ)

2001 – Cheb: Obchvat města získal ocenění (TV Západ)
Významného ocenění se před několika dny dočkal v loňském roce dokončený severní silniční obchvat Chebu. Na brněnském stavebním veletrhu totiž získal v soutěži TOP Invest titul Nejlepší investice roku 2000. V této soutěži, kterou vyhlašují Ministerstva pro místní rozvoj a Průmyslu a obchodu, letos získaly hlavní cenu pouhé dvě stavby, kromě chebského obchvatu pak rekonstrukce Slovanského domu v Praze.

Odborná porota ocenila především tu skutečnost, že díky zprovoznění obchvatu došlo k podstatnému zlepšení napojení mezinárodní silnice I/6 na hraniční přechod v Pomezí. 

„Druhý takový moment sehrál roli odlehčení kamionové dopravy ve městě. A třetí věc, kterou si také uvědomujeme, ale kterou si hlavně uvědomila i odborná porota, je obchvat jako předpoklad výstavby Průmyslového parku,“ řekl starosta Václav Jakl. 

Radnici ale ještě více těší to, že se po zprovoznění 16km obchvatu, jehož výstavba byla zahájena v dubnu 1997 a k úplnému dokončení došlo v loňském červnu, nenaplnily obavy z možného odlivu především německých turistů z města. Pro odvrácení této hrozby bylo ale potřeba uskutečnit řadu kroků.

„Jeden z nejvýznamnějších kroků byla marketingová studie, která nám měla říci, na co se zaměřit,“ doplnil starosta.

Město v poslední době především navýšilo objem investic do historického centra. Byl zde např. vybudován orientační turistický systém či nasvíceny hlavní dominanty, které jsou nyní v noci viditelné již z obchvatu. Snad již v dohledné době budou také na hlavních sjezdech z obchvatu umístěny informativní tabule, jejichž instalaci z těžko pochopitelných důvodů dlouhou dobu bránil chebský dopravní inspektorát. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!