2001 – Cheb: Modernizuje se kamerový systém (TV Západ)

2001 – Cheb: Modernizuje se kamerový systém (TV Západ)
Právě v těchto dnech finišují dokončovací práce na modernizaci chebského kamerového systému. Díky jeho celkovému vylepšení, v jehož důsledku dojde k podstatnému zkvalitnění zobrazení dění ve městě na monitorech, se zjednoduší práce obsluhy u obrazovek i samotných policistů.

„Hlavní efekt kamerového systému či modernizace kamerového systému by měla být změna analogového systému na systém digitální. Tzn. zlepšení výstupu na monitorech,“ uvedla hlavní změnu manažerka prevence kriminality Markéta Pagáčová. 

Kromě samotné modernizace se na Obvodním oddělení Policie ČR na Hviezdoslavově náměstí buduje druhý paralelní výstup kamerového systému. Doposud totiž mohli dění ve městě na monitorech sledovat pouze strážníci městské policie. 

Zkušební provoz technicky vylepšeného monitoringu, jehož modernizaci z podstatné části financovala chebská radnice, by měl být zahájen do konce měsíce října. 

„Celková investice do kamerového systému byla 1 milion 950 tisíc. Z toho dalo 350 tisíc Ministerstvo vnitra v rámci komplexního součinnostního programu Prevence kriminality,“ dodala Pagáčová. 

S dalším zdokonalováním kamerového systému se ale počítá i v následujících letech. Již v příštím roce by měly být televize nahrazeny monitory, které mají podstatně lepší rozlišení. Úprav se rovněž dočkají i hlavice kamer. Pokud zbudou potřebné finance, počítá se také pak se zvýšením počtu stávajících šesti monitorovacích kamer. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!