2001 – Cheb: Město se stále snaží získat areál bývalých kasáren (TV Západ)

2001 – Cheb: Město se stále snaží získat areál bývalých kasáren (TV Západ)
Město Cheb se stále ještě nevzdává šance na bezplatné získání bývalých kasáren Julia Fučíka na Zlatém vrchu. Radnice v první polovině 90. let nezažádala o bezplatné převedení tohoto areálu do vlastnictví města. Žádost z loňského roku již nebyla Ministerstvem obrany akceptována.

Ministerstvo naopak již vypsalo veřejnou soutěž na prodej celého areálu. Chebská radnice proto v minulých dnech zaslala české vládě dopis se žádostí o zrušení výběrového řízení a převedení kasáren na město za původních podmínek.

„Tzn. historický majetek – bezplatně. Ta část, která byla historickým majetkem, aby přešla na obec bezplatně a o další části by se jednalo s tím, že by město uhradilo náklady, které vznikly v rámci přípravy veřejné soutěže,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek. 

Při nedávné návštěvě informovalo vedení radnice ministra bez portfeje Březinu o snaze města ucházet se společně s bavorským Hofem a saským Plavnem o zařazení do nového programu Budování pohraničních policejních akademií, který má významnou podporu Evropské unie. Právě v areálu bývalých kasáren by mohlo vzniknout ubytovací a technické zázemí nové policejní školy. 

„Řekl bych, že to padlo asi na úrodnou půdu. Pana ministra Březinu myšlenka zaujala a řekl, že se rozhodně tou záležitostí bude zabývat. Tzn., že to má velkou naději, že se to v krátkém časovém horizontu dostane na pořad jednání vlády,“ prozradil výsledek jednání místostarosta.

Rozhlehlý areál bývalých kasáren Julia Fučíka má velmi výhodnou polohu v těsné blízkosti centra města. Radnice proto počítá, že by po příp. převodu mohl být využit především pro výstavbu bytových domů a rodinných domků. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!