2000 – Cheb: Sportoviště u základních škol se otvírají veřejnosti (TV Západ)

2000 – Cheb: Sportoviště u základních škol se otvírají veřejnosti (TV Západ)
Veřejnost může od počátku května využívat sportoviště u většiny chebských základních škol. Všechna hřiště jsou označena cedulemi, na kterých je stanovena doba otevření pro veřejnost. Chebští tak mohou v letních měsících kromě skateparku sportovat na hřištích u 2., 3., 5. a 6. ZŠ. V nejbližší době bude navíc zprovozněn i víceúčelový areál na 1. ZŠ na Skalce. V možnosti využívání školních areálů veřejností patří Cheb na rozdíl od jiných měst spíše k výjimkám.

„Je to pilotní projekt, který zpracovává pan Heger na vysoké škole. Zároveň je to i materiál, který bude připravován pro Ministerstvo školství, kultury mládeže a tělovýchovy jako nosný projekt. Očekáváme zde delegaci z Ministerstva školství, která nás navštíví. Ta navštíví i všechna sportoviště. Bude se zajímat o placení. Byli jsme zařazeni do programu jako realizátor něčeho, co by ministerstvo chtělo udělat,“ řekl místostarosta Petr Jakš. 

Všechna sportoviště jsou pravidelně hojně navštěvována. Z vypracovaného průzkumu vyplývá, že např. v loňském květnu využilo možnosti si zasportovat téměř 4 tisíce zájemců. Radnice proto v loňském roce uvolnila 300 tisíc korun na zajištění provozu jednotlivých hřišť. S podobnou částkou se počítá i pro letošek. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!