Velikonoční tradice ožívají v Svitavách

Velikonoční tradice ožívají v Svitavách
Velikonoční oslavy v muzeu ve Svitavách nabídnou lidové tradice, tvořivé dílničky, prodej ručních výrobků a jarní dekorace 23. března 2024. Akce je vhodná pro děti i dospělé, mimo jiné s přípravou velikonočního občerstvení a programem zaměřeným na ptáky.

V sobotu 23. března 2024 se muzeum ve Svitavách promění v živé centrum velikonočních lidových tradic. Městské muzeum a galerie Svitavy chystá pro všechny návštěvníky, zejména pro děti, tvořivé dílničky, prodej ručních výrobků i jarních dekorací. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost vzpomenout si na tradiční zvyky a vychutnat si pravou atmosféru jara.

Na tuto sobotu od 9:00 do 16:00 bude Městské muzeum a galerie ve Svitavách nabízet návštěvníkům tradiční velikonoční občerstvení. Učit se budete moci připravit jidáše a jarní výzdobu, zkusit ozdobit vajíčka nebo si vyřezat píšťalku. Během tohoto dne bude zároveň připraven program zaměřený na kroužkování a pozorování ptáků v souvislosti s probouzející se přírodou.

Pro děti i dospělé bude připraveno několik tvořivých dílen, kde si budou moci jak uplést pomlázku, tak i vyzkoušet ozdobení vajíček různými technikami. Poznejte tajemství kraslic, ponořte se do barvitých ornamentů nebo se naučte pletení pomlázky. Učitelé a instruktoři pomocí barev, vzorů a přírodních materiálů připraví zážitky na celý život.

Již nyní dorazí na trhy obchodníci s ručními výrobky, uměleckými díly a jarními dekoracemi. Poznejte originální výtvory místních řemeslníků a umělců a uchopit příležitost zakoupit nějaký z těchto unikátních předmětů domů nebo jako dárek pro své blízké.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!