Nová studie přináší vizi nočních spojů a lepší dopravy v Libereckém kraji

Nová studie přináší vizi nočních spojů a lepší dopravy v Libereckém kraji
Liberecký kraj zvýšil frekvenci nočních vlakových spojů, aby vyhověl potřebám studentů a usnadnil cestování obyvatel. Změna je reakcí na studii Vize Libereckého kraje po roce 2050, která zjistila nedostatečné železniční spojení s Prahou a omezenou nabídku nočních spojů. Nový harmonogram usnadní cestování studentů v nočních hodinách.

Liberecký kraj upravil svůj jízdní řád veřejné dopravy, aby vyhověl požadavkům studentů, kterým v nedávném průzkumu vyšlo jednoznačně, že takové změny jsou nezbytné. Záměrem je zvýšit frekvenci nočních vlakových spojů v regionu, což by mělo usnadnit cestování studentů i ostatních obyvatel.

Změna reaguje na studii s názvem Vize Libereckého kraje po roce 2050, kterou si kraj nechal loni zpracovat a na základě ní se také uskutečnil workshop se studenty. 'Veřejná doprava je pro ně jedním z nejdůležitějších diskusních témat. Takový zájem studentů mne mile překvapil stejně jako jejich pozitivní hodnocení dopravních služeb,' přiblížil výsledky průzkumu hejtman Libereckého kraje Martin Půta, podle kterého měly výtky studentů především na chybějící kvalitní železniční spojení regionu s Prahou nebo právě na omezenou nabídku nočních spojů.

Dosavadní páteční a sobotní spojení s odjezdy okolo 0:35 z Liberce zůstane i nadále zachováno. V ostatní dny pojedou vlaky o hodinu dříve, tedy půl hodiny před půlnocí. Nový harmonogram by měl usnadnit cestování studentů ve večerních a nočních hodinách, kdy dochází k nejvyšší poptávce po nočních spojích.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!