Brněnský umělec oživuje historii vily Löw-Beer

Brněnský umělec oživuje historii vily Löw-Beer
Brněnský umělec představuje své nové práce inspirované historií vily Löw-Beer a osudy jejích majitelů na počátku 2. světové války. Výstavu lze navštívit denně kromě pondělí v rámci běžné prohlídky vily, bez příplatku.

Brněnský umělec, pro kterého je charakteristická kombinace vizuálně atraktivní formy s mnohovrstevnatým obsahem, představuje své nové práce inspirované historickým prostředím vily Löw- Beer v Brně a dramatickým osudem rodiny jejích majitelů na počátku 2. světové války.

Alfred Löw-Beer a jeho synovci Ernst a Fritz tehdy prožili okamžiky, které by stály za románové nebo filmové zpracování. Strýc zahynul za dosud neobjasněných okolností při útěku za hranice právě zřízeného protektorátu a mladší členové rodiny se plavili přes oceán na parníku Athenia, který se stal první lodí potopenou německým torpédem. Jiří Sobotka si vybral několik klíčových prvků dramatu Löw-Beerů a přetvořil je v artefakty prezentované na výstavě.

Výstava je po vernisáži k vidění od 15. května 2024 do 31. srpna 2024 1 v obvyklé otevírací době vily, tedy denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin. Je součástí běžné prohlídky vily, návštěvníci nic navíc neplatí.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!